HoofdmenuMenu
https://www.taxeren-online.nl/hoe-werkt-het/waarom
 

Oldtimer taxeren vervolg header

Bekijk alle ervaringen 

Jan Kakebeeke
2182018
prijs kwaliteit is goed. snelheid ook
Alex van der Bijl
982018
Het invullen van het online taxeren formulier gaat snel maar het uploaden van foto's is nog wel een dingetje. Ik ben daar zeer goed bij geholpen !
Johan van de Bunt
1462018
Super geregeld en een eerlijke waardebepaling. Bedankt!!

Het nut van taxatie

De grote vrees van iedere bezitter van een mooie klassieker is dat er schade ontstaat aan zijn trotse bezit.

Door voorzichtig en met verstand te rijden kan veel ongemak voorkomen worden, maar toch, soms kan men er echt niets aan doen en zit men met een wellicht enorme schade opgescheept. Een verzekering met een vooraf vastgestelde waarde kan dan echter uitkomst bieden.

Heeft men geen cascoverzekering, dan is men voor het verhaal van de schade aan eigen auto afhankelijk van de verzekeraar van de tegenpartij. Weliswaar moet hij u schadeloos stellen, maar ja, een oudere auto heeft nu eenmaal voor derden een andere waarde dan de waarde die uw klassieker voor u heeft. U hoeft het er niet mee eens te zijn, maar het is aan u dat te bewijzen. Het Burgerlijk Wetboek is er in art 7: 960 BW duidelijk over.

Wat is een waardebepaling volgens artikel 7: 960 BW.

Wanneer uw voertuig vooraf is gewaardeerd door deskundigen, bij partijen daartoe erkent, kan de verzekeraar niet tegen de vastgestelde waarde in verweer komen, tenzij er sprake is van bedrog; alles behoudens de bijzondere uitzonderingen bij de wet gemaakt. Met andere woorden, indien de waarde van uw voertuig door een door de verzekeraar geaccepteerde deskundige is vastgesteld, is hij gehouden aan deze waarde. Hij moet u te allen tijde het overeengekomen schadebedrag zonder discussie uitbetalen, tenzij hij bedrog uwerzijds kan aantonen. Een dergelijke deskundige hoeft dus niet beëdigd te zijn. U dient dus vooraf met de verzekeraar af te spreken dat uw taxateur als deskundige is "benoemd".

Waardebepaling bij alleen WA-Verzekering

Blijft ten slotte de vraag wat u moet doen indien u alleen een WA-verzekering hebt. In een dergelijk geval heeft een waardebepaling toch wel zin. U hebt dan ten minste een rapport in handen en dat zorgt er voor dat u toch wel sterker staat tegenover de tegenpartij. Het is aan te raden een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Dit scheelt u een hoop geld omdat u anders de schade moet verhalen.